22 Aralık 2011 Perşembe

Alman Çoban Köpeği sahibi olmaya hazır mısınız?

Niçin köpek almak istiyorsunuz? Kendinize sadece bir arkadaş bir dost mu arıyorsunuz? Ya da dostluğunun yanı sıra onunla köpekli sporlardan birini mi yapmak istiyorsunuz? Yoksa güvenlik ihtiyacınız için mi? Hangisi için köpek sahibi olmak isterseniz isteyin fark etmeyecektir çünkü alman çoban köpeğini yukarıda belirtilen işlerden en az birkaçını aynı anda yapabilecek bir ırktır. Alman çoban köpeğini tercih ettiğiniz için şanslısınız.

Alman çoban köpeği yavruları dünyanın en güzel minik canlılarıdır. Gözlerinizi onlardan ayıramazsınız. Neşeli, canlı, cana yakın, arkadaş canlısı, sahibe odaklı çoban köpeği karakterleriyle insanların en çok tercih ettikleri ve dünyanın populasyonu en yüksek populer ırkıdır.



Bir alman çoban köpeği yavrusuna sahip olmak için Alman Çoban Köpeği derneğine kayıtlı iyi bir üretici doğru bir tercih olacaktır. Bir yavru köpek sahibi olmak için çok acele etmeyin. Araştırın, Birden fazla üreticiyi ziyaret edin ve onların fikirlerini alın. Damızlıklarını görüp onların eğitim seviyelerini ve şov ünvanlarını sorun. Yavruları görün onlarla zaman geçirin.

Unutmayın amacınıza uygun bir yavru seçin. O an için kardeşlerine hırlayan hepsini altına alan bir yavru sizin hoşunuza gidebilir ama sonradan arkadaş köpek isteyen siz onun agresyon problemleriyle uğraşmak zorunda kalabilir siniz.

 Üreticiye amacınıza uygun yavruları size göstermesini isteyin ve onlar arasından fiziksel olarak beğendiğiniz yavruyu seçin. Sorumluluğu üreticiye bırakın.



*Erkek mi? Dişi mi?

Erkek köpek sahibi olmak isteyen insanlar genel olarak ne istediklerini bildikleri için erkek mi dişi mi? diye sormazlar. Dişi köpek alıp almamak arasında gidip gelen köpek sahibi sorar erkek mi dişi mi diye.

Ne erkek köpekler dişi köpeklerden daha iyi diyebiliriz ne de dişi köpekler erkek köpeklerden daha iyi. İki cinsiyet de birbirinin yapabildiği her şeyi yapabilmektedir. Sadece biri erkek biri dişi. Erkekle kadın gibi. İki ayrı üslup iki ayrı tarz, iki ayrı renk iki ayrı ton. Ama iki ayrı haz!

Gerçekten öyledir, Erkek delifişektir, Kanı hızlı akar. Enerjisi farklıdır. Başını belaya sokabilir, tez canlıdır direkt olayın üzerine gider. Dişiye göre daha özgürdür dolayısıyla idaresi zordur.

Dişi ise heyecan verir, zarif, diri ve atletiktir.  Dişi olduklarını ilk bakışta anlarsınız. Erkeklerden 3-5 santim daha kısa oluşları onları özel kılar zira bir alman çoban köpeğinin yetişkin boyunun 63-64 cm olması gerektiğini düşünüyorum. Sahibine, erkeğe göre daha bağlı, idaresi daha kolay, İlk kez köpek sahibi olanlara, ve çocuklu ailelere dişi köpek almalarını tavsiye ederim.

Bir araştırma yapılsaydı, erkek köpek isteyenler insanların neredeyse hepsi erkek çocuk isteyenlerden oluşmaktadır diye sonuçlanırdı diye düşünüyorum. . Fakat en acısıda erkek köpek sahibi olan insanlar zamanı geldiğinde erkek köpeklerini çiftleştirmek için harıl harıl dişi köpek aramaktadırlar. Erkek köpek sahipleri köpeklerini çiftleştirmek için dişi ararken dişi köpek sahibi olan siz yer  yüzünün en güzel erkeklerine sahip olabilir onlarla köpeğinizi çiftleştirebilirsiniz ve iyi bir üretici olabilirsiniz.

Dişi köpeğin koruma yapmayacağını düşünen insanlar bu konuda çok yanılmaktadır zira dişiler kendilerine özgü şüpheci yapıları nedeniyle çok iyi koruma köpeği olabilirler. Hatta erkek köpeklerin gereksiz kendine güvenlerinden kaynaklanan, alarm vermeme, çevreye duyarsız kalma gibi durumlarda da erkeklerden bir adım  önde olduklarını söyleyebilirim.

Koruma kendi içinde çok derin bir konu olduğu için burada bahsetmek kolay değil ama son olarak çiddi alan koruma gerektiren durumlarda en iyi tercih bir dişi bir erkek köpeğin takım halinde birlikte koruma yapmasıdır denebilir.


Erkek mi dişi mi konusunda en belirleyici olan “adet görme” insanların erkek köpek tercih etmeleri için bir bahane oluşturmaktadır. Yıllardır dişi köpekle yaşarım ama adet görmesinin beni rahatsız ettiğini hiç hatırlamam. Sadece adet gördükleri için tercih edilmemeleri insanlar için kayıptır.

Erkek ya da dişi bir yavru sahibi olduktan sonra köpeğinize iyi bir eğitim, beslenme ve bakım sağlamak için bir çalışma yapmanız gerekmektedir. Bunun ilk adımı bir profesyonelden bir köpek eğitmeninin danışmanlığını almak olmalı zira bir köpek eğitmeni beslenme ve bakım hakkında da bilgi sahibidir ve köpek sahibini bilgilendirmelidir.

köpek eğitimi
köpek pansiyonu
köpek oteli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder